Ledige plasser i Acem-kollektivet på Vinderen i Oslo

Dette er en ”en gang i livet" mulighet til å bo sammen med andre unge mennesker som mediterer. Villaen har fungert som kollektiv siden 1990 og over 50 personer har opp igjennom årene utforsket en meditativ livsstil i dette huset. Det er totalt ni rom, fire rom er ledige nå. Du har dermed en mulighet til å sikre deg en plass. NB! Kollektivet er for unge mennesker som har lært og praktiserer Acem meditasjon.

Her er seks gode grunner til å flytte inn i kollektivet:

1.  Meditasjon. Den daglige meditasjonsvanen blir lettere å holde ved like. I tillegg kan du drøfte meditative temaer og problemstillinger med de andre.

2. Personlig runde. En gang i måneden er det en såkalt ”personlig runde”, en åpen gruppesamtale ledet av erfarne gruppeledere fra Acem, for tiden Petter Halvorsen og Christopher Grøndahl. Gruppen varer i 2 timer og er en mulighet for hver enkelt person til å drøfte aktuelle temaer enten fra sitt eget liv eller fra felleskapet i huset. Her kan du få tilbakemelding fra de andre på egen atferd eller drøfte ting du ikke så lett får snakket om i hverdagen. Den personlige runden har mange likhetstrekk med en kommunikasjonsgruppe slik det praktiseres på Acems kommunikasjonskurs.

3. Matordningen. En hverdag annenhver uke lager beboerne mat til de andre i kollektivet. Maten er vegetarisk og dermed gunstig for den meditative prosessen.  Det ligger en bunke med vegetarkokebøker i kjøkkenskapet som kan hjelpe deg. Etter å ha bodd i kollektivet noen måneder har du sannsynligvis lært deg å lage et par gode vegetarretter.

4. Beliggenheten: Huset ligger i et villastrøk mellom Vinderen og Borgen. Her er det stille, men samtidig sentralt: Ca 5 minutter å spasere til nærmeste t - banestasjon, Borgen, kun en stasjon fra Majorstuen.

5Økonomi. Vi vil ikke at dette skal være hovedmotivasjonen for å flytte inn, men det er bare å innrømme det: prisene er svært lave. For mediterende koster et rom fra 2800 kr til 3200kr i måneden avhengig av størrelsen på rommet. For de som ønsker å involvere seg i Acem-studentgruppes arbeid (lage PR, være med på Pr - aksjoner, brainstorme nye arrangementer, og lignende) finnes det en ytterligere rabatt på 400 kroner. Prisen inkluderer faktisk også strøm. Vi har også en felles husholdning som innebærer basisvarer som brød, ost og lignende. Ca en gang i semesteret gjør vi et storinnkjøp av denne type varer.De fleste pleier å ende opp med å betale fra 500 til 1100 kroner til felleshusholdningen i måneden avhengig av fravær, utlegg og andre variabler. Inkludert i denne felleshusholdningen er også utgifter til TV, trådløst internett og avis (for tiden aftenposten).

6. Systemene. Kollektivet er sannsynligvis Oslos best organiserte kollektiv. Hvis du er lei av bofelleskap hvor alt flyter og bare noen få tar ansvar, kommer du til å elske dette kollektivet. Vi har systemer for det meste. Alle har sine ansvarsområder, vi rullerer på kjøkkenansvar og vi sørger for at praktiske oppgaver som å ta ut søppel og å ta inn og ut av oppvaskmaskinen blir rimelig jevnt fordelt. På husmøtet en gang i måneden (samme dag som personlig runde) tar vi opp alt som har med det praktiske å gjøre.

Andre ting som er greit å vite om kollektivet:
- Huset har 9 soverom av ulik størrelse, to etasjer pluss kjeller og loft, to bad, en hage med 5 epletrær og en fungerende badstue. (Med andre ord god plass.)
- Alderen på beboerne kan variere fra alt fra 19 til 35 år. Fra og med august vil gjennomsnittalderen i kollektivet være på ca 27 år, med ett spenn fra 22 til 33 år.
 - Man må ikke være student for å bo i kollektivet.

Andre ting som er greit å vite om kollektivet:

- Huset har 9 soverom av ulik størrelse fordelt over to etasjer pluss loft. Foruten stort kjøkken og stue har huset også  tre bad, to separate toalett, vinterhage (med peis), et stort allbruksrom (til skrivebordsarbeid, yoga osv.), en hage med 5 epletrær, og en kjeller med designert vaskerom, treningsrom og badstue. Loft og kjeller gir også uvanlig gode muligheter for oppbevaring. Med andre ord et kollektiv med usedvanlig stor plass!

- Alderen på beboerne kan variere fra alt fra 19 til 35 år. For tiden er  gjennomsnittalderen i kollektivet ca 29 år, med ett spenn fra 25 til 31 år. Både yngre og eldre beboere er velkomne. Man må ikke være student for å bo i kollektivet.

- Til slutt må en være forberedt på å sette av tid til arbeid i hagen og noen ekstra innsatsøkter i huset. En beskjeden, men forpliktende kostnad for å bo i villa med stor hage. Beboerne pleier å finne et par dager hvert semester for å gå sammen om oppgaver og skape litt ekstra felles hygge, med felles frokost og lunsj, og kanskje et brettspill-parti eller film sammen etterpå.

Litt om beboerne som bor i kollektivet nå:

De som bor i kollektivet nå er mellom 25 og 31 år. Det er Georg, som tar nettstudier i interaksjonsdesign; Henning, som går siste år på psykologistudiet; Karoline, som er forfatter; Erik, som jobber i SSB og studerer filosofi, og Arnstein som er informatiker i en start-up-bedrift. De fleste i kollektivet liker å være aktive: klatre, sykle, gå på ski, trene styrke, gjøre yoga, eller trene aikido. Flertallet er også glade i å synge eller spille musikk, se på film og serier, og noen er glade i brettspill og gaming. Et par liker å gå på kulturarrangementer. Med andre ord, et kollektiv der mange interesser er representert. 

Hvis du tror dette kan være noe for deg, kan du sende en SMS til Henning Roglien på 93610842.